Trainers

Trainers

Leer de trainers van Amstelpark kennen

Melvyn op der Heijde
"The will to win is important, but the will to prepare is vital.”
Geboortejaar: 1975
Woonplaats: Amsterdam
Speelstijl: rechtshandig met enkelhandige backhand
Diploma’s: KNLTB licentie A, B en C. 
Hoogste ranking wereldranglijst: 231
Hoogste ranking nationale ranglijst: 4
Op zesjarige leeftijd ben ik bij H.T.C. Santana begonnen met tennissen. Ik was geen natuurtalent in de jeugd maar na intensieve tennistrainingen en de overstap naar Amstelpark op mijn 21e steeg mijn ranking naar 231 op de wereldranglijst en nummer vier op de Nederlandse ranglijst. In die tijd heb ik meerdere Future toernooien gewonnen en kwalificaties gespeeld bij drie van de vier Grand Slams. Omdat ik zelf op internationaal niveau heb gespeeld wil ik mijn ervaringen graag delen en overbrengen.
Sjoerd Amsterdam
"Just play. Have fun. Enjoy the game (Michael Jordan)”
Geboortejaar: 1978
Woonplaats: Amsterdam
Speelstijl: rechtshandig met enkelhandige backhand
Diploma’s: CIOS profiel Tennis.
Op achtjarige leeftijd sloeg ik voor het eerst tegen een bal bij E.L.T. Volley. Omdat ik naast tennis in de jeugdopleiding bij F.C. Eindhoven speelde, had voetbal mijn voorkeur. Na de middelbare school heb ik het CIOS afgerond met tennis als specialisatie. Bij Amstelpark Tennis ben ik met veel plezier verantwoordelijk voor de Junioren en Volwassenen in de recreatieve tak. 
Leonne Heffels
"Mijn hart ligt helemaal bij het scouten en begeleiden van kinderen van vier tot en met twaalf jaar. Ik kijk naar beweeglijkheid, reactievermogen, spiersnelheid van de benen en hun aandachtsniveau. Maar ik houd me ook bezig met ontwikkelingspsychologie.”
Leonne is bij Amstelpark verantwoordelijk voor de Tennis Kids programma’s Rood, Oranje en Groen. De afgelopen 35 jaar was zij actief als District Tennislerares (DTL) en Regio scout Noord West van de KNLTB, haar laatste seizoen aldaar was ze zelfs de enige landelijke scout. Ook was Leonne medeverantwoordelijk voor het opzetten van het succesvolle Tennis Kids programma, dat het Nederlandse jeugdtennis naar een hoger niveau heeft getild. 
Roy Linders
"Topprestaties worden alleen bereikt door mensen die plezier hebben in wat ze doen”
Geboortejaar: 1986
Woonplaats: Amsterdam
Speelstijl: rechtshandig met dubbelhandige backhand
Diploma’s: KNLTB Licentie A en B.
In 1992 ben ik begonnen met tennissen bij T.C. Lichtenberg (Weert, Limburg). Ik heb altijd veel getraind en wedstrijden gespeeld tot 2002 toen ik naar het CIOS in Sittard ging en voor het eerst in aanraking kwam met het geven van tennislessen. Tijdens mijn CIOS opleiding heb ik tennistraining gegeven bij Tennis Centrum Weert en clubs in de regio Limburg. Na het behalen van mijn CIOS diploma en tennistrainerslicenties ben ik fulltime tennisles gaan geven. Daarnaast heb ik diverse applicatiecursussen gevolgd zoals Tenniskids en rolstoeltennis 1. Sinds 2010 ben ik werkzaam als trainer bij Amstelpark. 
Rachel Vet
"Mental toughness is essential for success.”
Geboortejaar: 1996
Woonplaats: Hoorn
Speelstijl: rechtshandig met dubbelhandige backhand
Diploma’s: KNLTB Licentie A
In 2002 ben ik begonnen met tennissen bij TV. Hoorn. Ik heb altijd veel getraind en gespeeld. Toen ik begon met zelf tennissen zei ik eigenlijk al vrij vroeg (op 5 jarige leeftijd) dat ik heel graag tennislerares wilde worden. Deze gedachte is eigenlijk nooit weg gegaan. In 2012 begon ik daarom aan het Cios te Haarlem. Ik heb in 2017 mijn Cios niveau 4 afgerond en hierbij ook mijn Tennis licentie A behaald. Ik heb tijdens mijn opleiding stage gelopen/ tennis trainingen geven bij Tennisschool All-in en Amstelpark. Na het behalen van mijn diploma en A licentie ben ik gaan lesgeven bij Amstelpark waar ik met veel plezier werk.