Over Amstelpark

Over Amstelpark

Amstelpark heeft een rijke historie als tennisschool en heeft vele spelers begeleid naar de internationale top. In 1986 richtten Jan de Ruijter, Duncan de Mooij, Hans Puijker en René Moos Amstelpark Tennis School op aan de Gustav Mahlerlaan in Amsterdam. In 1996 verhuisde de tennisschool naar de rand van het Amsterdamse Bos.

Eerste professionele tennisschool van Nederland
Met de komst van toptrainers en fysiotherapeuten in loondienst werd Amstelpark de eerste professionele tennisschool van Nederland. Diverse nationale toppers genoten hun opleiding bij ons, onder wie Dennis van Scheppingen, Miriam Oremans, Stephanie Rottier, Martin Verkerk en de huidige professionals Arantxa Rus, Thomas Schoorel en Igor Sijsling.

Tennisclub Amstelpark
Amstelpark is een tennisclub voor jong en oud en toegankelijk voor alle niveaus. Het park heeft een centrale ligging tussen Amsterdam en Amstelveen in het Amsterdamse Bos! Ook beschikt Amstelpark over een gezellig clubhuis!

Buitenbanen

Er kan volop in de buitenlucht worden getennist bij Amstelpark. Met een totaal van 21 gravelbanen voorzien van verlichting kan er bij goed weer de hele week naar hartenlust buiten worden getennist. Professionele groundsmen zijn in dienst om optimale kwaliteit van de banen te garanderen.

Binnenbanen

Indoor wordt er bij Amstelpark getennist op Porous Cushion Court. Een trage baansoort die met betrekking tot de stuit van de bal in de buurt komt van tennis op gravel. De 11 binnenbanen worden gebruikt voor tennislessen, losse baanverhuur en contractbaanhuur. Uiteraard zijn ook deze banen voorzien van verlichting zodat er de hele dag door kan worden getennist.

Tennislessen bij Amstelpark

Als recreant kun je bij Amstelpark Tennis terecht voor leerzame en dynamische tennislessen gegeven door alleen maar professionale tennistrainers. Op welke niveau je ook speelt, Amstelpark kan jou helpen het maximale uit jouw tennis te halen. Je kunt lessen volgen in een groep of alleen. De lessen vinden plaats op de verlichte binnenbanen van Amstelpark zodat ze altijd door kunnen gaan, ook bij slecht weer. Er bestaat tevens een uitgebreid aanbod aan pakketten voor talentvolle jonge spelers.

Faciliteiten

Kleedkamers

Onze tennisclub biedt de mogelijkheid om je voorafgaand aan een tennisles of match om te kleden in comfortabele kleedkamers. Na afloop kun je in alle rust douchen of nog even een drankje doen in het Amstelpark Clubhuis.

TennisDirect

In de winkel van TennisDirect kun je terecht voor al je tennismaterialen en tenniskleding. De professionele medewerkers in deze winkel kunnen je voorzien van het beste advies op het gebied van rackets, kleding, schoeisel, tennisballen en bespanning. De professionele bespanservice zorgt ervoor dat jouw racket snel weer helemaal klaar is voor gebruik.