Tennislessen

Veelgestelde vragen - tennislessen

Worden er proeflessen aangeboden
Vanwege de enorme drukte is het helaas niet mogelijk proeflessen te verzorgen. Wel is het mogelijk om een enkele privéles te boeken.

Hoeveel kost een losse privéles en zijn de privélessen los te boeken
De kosten van een losse privéles (50 minuten) bedraagt €99,-. Dit bedrag is inclusief baanhuur, trainer en tennis benodigdheden. Als je een losse privétraining wilt boeken kun je contactformulier op onze site gebruiken.

Wat zijn de les periodes?
Het zomerseizoen loopt van 1 april t/m 30 september. Het winterseizoen loopt van 1 oktober t/m 31 maart. Het kan weleens voorkomen dat een eerste of een laatste les van het seizoen in het andere seizoen valt. Klik hier voor de lesdata.

Waar en wanneer kan ik me inschrijven voor tennislessen?
Je kunt je inschrijven via het inschrijfformulier op onze website zodra die zichtbaar wordt op het moment dat de inschrijvingen openen. Voor lessen in het zomerseizoen is dit vanaf januari, voor winterlessen kan je je vanaf juli inschrijven. 

Is het een vereiste om lid te zijn om deel te nemen aan tennislessen?
Je hoeft geen lid te zijn om tennislessen te volgen. Echter, mocht je naast de tennislessen in je vrije tijd willen tennissen, dan raden we je wel aan om onze lidmaatschappen te bekijken. 

Is het nog mogelijk om lessen te volgen terwijl de lessen al begonnen zijn?
Als het seizoen nog niet al te ver gevorderd is kunnen we zeker nog kijken of we een plekje kunnen vinden. Je betaalt dan altijd alleen voor het aantal resterende tennislessen.

Als ik me inschrijf wordt er dan meteen geld van een rekening afgehaald?
Alleen als we je daadwerkelijk hebben kunnen indelen zullen we overgaan tot incasseren. We incasseren pas na de eerste lesdag van het seizoen.

Welke spullen heb ik nodig voor de eerste les?
Sportkleding, tennisschoenen, een bidon en als je die hebt een tennisracket. Mocht je zelf nog geen racket hebben dan kun je er één van ons lenen. In de TennisDirect sportshop naast het Amstelpark Clubhuis kun je terecht voor alle kleding en materialen die je nodig hebt.

Is het mogelijk om gemiste lessen in te halen?
In principe ben je zelf verantwoordelijk voor het bijwonen van de lessen. In overleg met de trainer kan er worden gekeken of er mogelijkheden zijn een les een keer in te halen. Dit is echter nooit een garantie en moet worden gezien als een service vanuit Amstelpark.

Wat gebeurt er als ik door Corona een aantal tennislessen heb gemist?
Wij streven ernaar om alle gemiste lessen voor het einde van het winterseizoen in te halen. Mocht dit niet haalbaar zijn, dan krijg je in de loop van april een creditsaldo. Dit saldo kan je gebruiken om banen te reserveren, nieuwe tennislessen te volgen of een lidmaatschap af te sluiten.