Amstelpark rookvrij

Amstelpark rookvrij

Amstelpark is vanaf 1 januari 2020 rookvrij

Bij Amstelpark vinden wij het enorm belangrijk iedereen een gezonde en veilige sportomgeving te bieden. We zetten daarom vanaf 1 januari 2020 de stap naar een rookvrij sportterrein. Dit houdt in dat er vanaf die datum op het gehele sportterrein, zowel binnen als buiten, geen sigaretten en e-sigaretten meer mogen worden gerookt

Waarom op weg naar rookvrij?
Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. Daarnaast is meeroken zowel binnen als buiten schadelijk, met name voor kinderen. Ook in de buitenlucht kunnen kinderen in aanraking komen met tabaksrook. Door een rookvrij sportterrein voorkomen we dit.

Iedereen welkom
Vanaf 1 januari 2020 zijn wij rookvrij. Iedereen is en blijft natuurlijk welkom op onze vereniging, ook rokers! Voor rokers creëren we om die reden een speciale rookplek, buiten het sportterrein. De entree en alle plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de banen en op het terras zullen compleet rookvrij zijn.

De gedachte achter een Rookvrije Generatie
De beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één teveel. We streven ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken. De sportomgeving is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een rookvrij sportterrein bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.

We hopen dat jij, net als Amstelpark, je sterk zult maken voor een gezonde omgeving voor al onze sporter en bezoekers, jong en oud.