Eredivisie

Eredivisie

We kunnen met trots mededelen dat Amstelpark dit seizoen deelneemt aan de Eredivisie! Als een van de meest gerenommeerde tennisclubs in het land, kijken wij ernaar uit om ons te meten met de beste teams en spelers van Nederland.

De Eredivisie is de hoogste competitie in Nederland, waar de crème de la crème van het nationale tennis strijdt om de titel. Kom kijken en geniet van intensieve wedstrijden, adembenemende rally’s en pure passie voor de sport.

Ons team van talentvolle en gepassioneerde spelers staat klaar om de uitdaging aan te gaan en Amstelpark te vertegenwoordigen. Ze hebben zich voorbereid op dit seizoen met intensieve trainingen, tactische strategieën en veel doorzettingsvermogen.

Volg onze socials om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, wedstrijdverslagen en hoogtepunten van ons Eredivisie-team. We nodigen je ook uit om de wedstrijden bij te wonen en onze spelers live in actie te zien. Hieronder vind je de thuisspeeldata:

Woensdag – 24-05-2023 – vanaf 12:00
Maandag – 29-05-2023 – vanaf 12:00
Donderdag – 01-06-2023 – vanaf 12:00

Meet the team

 Boy Westerhof
Ik ben Boy Westerhof, 37 jaar en tennis al vanaf mijn 4e jaar.
Vanaf mijn 20e ben ik professioneel gaan tennissen. Daarbij heb ik over de hele wereld deelgenomen aan internationale toernooien om punten te verdienen voor de ATP ranking (wereldranglijst). Mijn hoogste notering op de Nederlandse ranglijst in de enkel was plek nummer 4 en op de wereldranglijst ATP is mijn hoogste notering 201.

Op het moment dat ik stopte met reizen en het spelen van toernooien ben ik aan de slag gegaan als trainer bij Amstelpark, waar ik vooral training geef aan de selectie. Het mooie is dat ik een aantal jaren zelf ook als speler bij Amstelpark heb getraind en nu mijn kennis wil overdragen aan de nieuwe generatie. Ik kijk er naar uit om samen met Amstelpark deel te mogen nemen aan de KNLTB eredivisie 2023.

 Jasper Smit 

Ik ben Jasper Smit, 42 jaar en tennis al sinds vanaf mijn 5e.
Dit jaar ga ik voor de 20ste keer deelnemen aan de eredivisie gemengd. Ik heb 10 jaar bij Popeye Gold Star gespeeld, een aantal jaar daarvan op de banen van Amstelpark, het is dus zeker geen onbekend terrein voor mij. Vorig jaar ben ik met Amstelpark gepromoveerd en kijk er daarom naar uit om dit jaar om weer op het hoogste niveau uit te komen voor Amstelpark.

Ik heb in Nederland meer dan 50 NRT toernooien gewonnen en ben hiernaast 5x Nederlands kampioen geworden. Mijn hoogste notering in Nederland was nummer 4. Tot 2009 heb ik veel internationale toernooien gespeeld met hoogste ATP ranking 417 en dubbel 121.

Het zou natuurlijk mijn laatste jaar in de hoogste divisie kunnen zijn, maar mijn voorbereiding dit jaar is erg goed geweest. Ik zou de jonkies dus graag laten zien dat ze mij nog niet af hoeven te schrijven!

 Stijn Slump

Mijn naam is Stijn Slump, 24 jaar een tennisser oorspronkelijk afkomstig uit Havelte. Sinds jonge leeftijd heb ik een grote passie voor deze sport en het is altijd mijn ultieme doel geweest om de wereldtop te bereiken.
Na mijn middelbare school kreeg ik een unieke kans om te spelen voor een vooraanstaande universiteit in Amerika. Deze kans greep ik met beide handen aan, omdat het voor mij een geweldige gelegenheid was om mezelf zowel op sportief als academisch vlak verder te ontwikkelen.

In de US Division 1 College Tennis heb ik zowel een singel ranking van 21 als een dubbels ranking van 20 behaald. Afgelopen zomer heb ik bovendien met succes deelgenomen aan een aantal Future toernooien, waarbij ik het zelfs tot de finale wist te schoppen vanuit de kwalificatie. Dit heeft mij extra gemotiveerd om mezelf verder te ontwikkelen op tennisgebied.
Ik kijk enorm uit naar mijn debuut in de Eredivisie, waarvoor ik met trots uitkom voor Amstelpark!

 Luisa Meyer auf der Heide 

Ik ben Luisa Meyer auf der Heide, 21 jaar een professionele tennisster uit Duitsland. Mijn tennisreis begon op 5-jarige leeftijd, geïnspireerd door mijn oudere broer, die toen mijn idool was. Aanvankelijk kon ik alleen naar zijn trainingen kijken, maar toen ik ouder werd, kreeg ik van mijn ouders de kans om zelf te gaan tennissen.

Toen ik in de zomer van 2019 de middelbare school afrondde, nam ik de moedige beslissing om mijn dromen na te jagen en te kiezen voor een carrière als professioneel tennisser. Om mijn doel te bereiken, verhuisde ik naar Spanje. Daar train ik momenteel met een privecoach, dit doe ik samen met Chantal.
Mijn huidige positie op de WTA ranglijst is 381.
Ik ben enthousiast om mijn vaardigheden te laten zien en een stempel te drukken op de Eredivisie met TC Amstelpark.

 Chantal Sauvant 

Mijn naam is Chantal Sauvant, 21 jaar. Ik ben een gepassioneerde tennisspeelster uit Duitsland en sloeg mijn eerste tennisbal op de jonge leeftijd van 5 jaar. Momenteel woon ik in de bruisende stad Alicante, Spanje, waar ik de afgelopen twee jaar samen met Luisa Meyer hard heb gewerkt om mijn vaardigheden te verbeteren. Met als doel om een zo hoog mogelijke positie op de WTA ranglijst te behalen.

In het professionele circuit(WTA) heb ik nu een verdienstelijke WTA ranking van 550. Mijn harde werk en toewijding hebben zich uitbetaald met overwinningen in twee prestigieuze toernooien, elk met een prijzenpot van $15.000. Daarnaast heb ik ook progressie geboekt in het dubbelspel met als resultaat twee titels.
Ik kijk ernaar om samen met mijn training partner Amstelpark te vertegenwoordigen in de Eredivisie.

 Annick Melgers

Ik ben Annick Melgers, een 24-jarige tennisspeler uit Amsterdam.
Ik begon op mijn 6e met tennis en trainde tot mijn 16e bij TV Heerhugowaard. Op 12-jarige leeftijd ben ik Nederlands kampioen geworden in het enkelspel, daarna heb ik nog 4 dubbeltitels behaald. Ik heb ook in de Eredivisie gemengd gespeeld voor Heerhugowaard en later Leeuwenbergh. Mijn hoogste Nederlandse ranking is top 10 en mijn WTA ranking in single en dubbel is een respectievelijke 900 en 670. Afgelopen jaar ben ik, net als Jasper Smit met Amstelpark vanuit de hoofdklasse gepromoveerd naar de eredivisie. Naast het tennissen werk ik als ademcoach en voor een fintech bedrijf.

Ik kijk enorm uit naar eind mei om met het eredivisie team onderweg te zijn. Ik hoop dat wij een mooi seizoen kunnen neerzetten en hoop jullie allemaal te zien tijdens de dagen dat wij thuis op Amstelpark spelen.