Bespan je racket regelmatig

Bespan je racket regelmatig

26 Juni, 2017 13:44

Speel je al een tijd met dezelfde bespanning? Vergeet niet om je bespanning op tijd te vervangen. Dit voorkomt namelijk blessures. Wanneer de snaar op is dan voel je meer trillingen omdat de snaar deze niet meer kan opvangen, je loopt dan een groter risico op een tennisarm. Vaak voel je wel als je snaar aan vervanging toe is: je moet harder slaan om de bal diep te krijgen en het lijkt alsof het steeds moeilijker wordt om de bal zuiver te raken.

Aantal kilo’s

Als je een racket opnieuw laat bespannen kun je het aantal kilo’s aangeven, de spanning van de snaar wordt namelijk bepaald in kilo’s. Wanneer de snaren met meer kilo’s worden bespannen zitten ze strakker in het racket. Met een strakkere bespanning heb je meer controle over de bal alleen heb je wel minder power. Wanneer je de snaren met minder kilo’s bespant ontstaat er het zogenaamde trampoline-effect; het is eenvoudig om harder te slaan maar met minder controle.

Verschillende snaren

Er is ontzettend veel keuze in tennissnaren. Er zijn dikke, dunne, stugge en soepele snaren. Een dikkere snaar (> 1.33 mm) gaat langer mee maar geeft minder controle. Met dunnere snaren kun je makkelijker topspinballen slaan en heb je meer controle.

< Ons geliefde gravel nader bekeken Geen wachtlijst bij Amstelpark >

Aankomende evenementen

Zomervakantie

Tenniskampen

Voor de jeugd van 5 t/m 17 jaar organiseren we in de zomervakantie vier te gekke tenniskampen onder professionele begeleiding. Vijf enorm leuke dagen vol tennisplezier en andere te gekke sportieve activiteiten.

Lees meer

11 augustus

Vriendentoernooi

Jij en je vrienden zijn van harte uitgenodigd om op vrijdagavond 11 augustus aan ons gezellige Vriendentoernooi deel te nemen. Geef je op met 3 andere vrienden voor een superleuke tennisavond.

lees meer

28 augustus - 3 september

Amstelpark Open 2017

Jouw kans om je te meten met andere spelers in een officieel KNLTB open toernooi. Er wordt gespeeld in de enkel en de dubbel op niveau 3, 4, 5, 6, 7 en 8. Het enige dat je nodig hebt is een geldig KNLTB lidmaatschap.

meer info en inschrijven