Bespan je racket regelmatig

Bespan je racket regelmatig

26 Juni, 2017 13:44

Speel je al een tijd met dezelfde bespanning? Vergeet niet om je bespanning op tijd te vervangen. Dit voorkomt namelijk blessures. Wanneer de snaar op is dan voel je meer trillingen omdat de snaar deze niet meer kan opvangen, je loopt dan een groter risico op een tennisarm. Vaak voel je wel als je snaar aan vervanging toe is: je moet harder slaan om de bal diep te krijgen en het lijkt alsof het steeds moeilijker wordt om de bal zuiver te raken.

Aantal kilo’s

Als je een racket opnieuw laat bespannen kun je het aantal kilo’s aangeven, de spanning van de snaar wordt namelijk bepaald in kilo’s. Wanneer de snaren met meer kilo’s worden bespannen zitten ze strakker in het racket. Met een strakkere bespanning heb je meer controle over de bal alleen heb je wel minder power. Wanneer je de snaren met minder kilo’s bespant ontstaat er het zogenaamde trampoline-effect; het is eenvoudig om harder te slaan maar met minder controle.

Verschillende snaren

Er is ontzettend veel keuze in tennissnaren. Er zijn dikke, dunne, stugge en soepele snaren. Een dikkere snaar (> 1.33 mm) gaat langer mee maar geeft minder controle. Met dunnere snaren kun je makkelijker topspinballen slaan en heb je meer controle.

< Ons geliefde gravel nader bekeken Geen wachtlijst bij Amstelpark >

Aankomende evenementen

8 januari

Hervatting winterlessen

In de winter kun je bij Amstelpark prima terecht voor tennislessen op ieder niveau. Of je nou in groepsverband wilt trainen of  privélessen wilt, wij verzorgen de beste lessen met de leukste leraren.

meer info en inschrijven

20 januari

Ouder en Kind Toernooi

Samen met je vader en moeder de strijd aangaan in de dubbel is natuurlijk hartstikke leuk. Wij verzorgen een complete tennisavond inclusief eten (pizza of pasta) en 3 leuke dubbelwedstrijden per team.

lees meer

Amstelpark Pubquiz

Zin in een gezellige zondagavond met wat uitdaging? Doe dan samen met je slimste vrienden mee aan de Amstelpark Pubquiz. Zet jullie collectieve brein aan het werk en versla de rest!

Lees meer