adres Koenenkade 8 - 1081 KH - Amsterdam
AMSTELPARK
WWW.AMSTELPARK.NL © 2014
telefoon 020 3010 700
RSS


Uitgegeven: donderdag 23 juni 2016

Hoofdtrainers Pro Academy

Amstelpark Tennis Academy in Amsterdam is gespecialiseerd in het opleiden van talentvolle jonge tennissers. De complete Amstelpark Pro Academy trainingsprogramma’s bieden talenten professionele tennislessen én begeleiding op fysiek en mentaal gebied. Als vooraanstaande tennisschool neemt Amstelpark een leidende rol in de nationale ontwikkelingen op het gebied van tennistrainingen voor talentvolle jeugdspelers. Amstelpark Tennis Academy streeft ernaar om het maximale uit tennistalenten te halen, waarbij de persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Naast een accommodatie waar alle randvoorwaarden aanwezig zijn om optimaal te kunnen presteren, beschikt Amstelpark Tennis Academy over een zeer gedreven en ervaren team van trainers.    

Bas Coulier

Bas Coulier is hoofdtrainer van de Tour en Elite Program's. Tevens is Bas verantwoordelijk voor het technisch beleid van Amstelpark Tennis Academy. Bas heeft met Nederlandse jeugd- en seniorenkampioenen gewerkt. Als travel coach van Amstelpark Tennis Academy en Gerry Weber Breakpoint Team (Duitsland), heeft Bas onder andere Thomas Schoorel, Peter Wessels, Elise Tamaela en Igor Sijsling begeleid. 
Ik ben al ruim 20 jaar actief als tennistrainer en coach en ik heb met diverse Nederlandse jeugd – en seniorenkampioenen gewerkt. Sinds 2003 werk ik als hoofdtrainer van de Amstelpark selectieteams. Ook heb ik een jaar als travel coach gewerkt bij de Breakpoint Gerry Weber Academy Duitsland.

Kelvin Nieberg

Kelvin Nieberg is de hoofdtrainer van de Pro Academy Tennis Kids programma’s. Kelvin heeft meer dan 20 jaar ervaring als professioneel coach. Als trainer heeft Kelvin gewerkt bij gerenommeerde tennisscholen als Van der Meer Tennis University (Verenigde Staten) en International Tennis Team Eric van Harpen (Duitsland) en was hij werkzaam als traveling coach bij de KNLTB. Als coach heeft Kelvin gewerkt met onder andere Peter Wessels (ATP 72), Jesse Huta Galung (ATP 97), Igor Sijsling (ATP 55), Thiemo de Bakker (ATP 40) en Aranxta Rus (WTA 61).
Ook ondersteunt Kelvin, hoofdtrainer Bas Coulier bij trainingen in de Pro Academy Prgramma’s Tour en Elite. 

Melvyn op der Heyde

Melvyn op de Heyde is hoofdtrainer van het Pro Academy Future programma. Melvyn heeft als speler de top bereikt in tennis en wil zijn ervaringen graag delen en overbrengen aan zijn leerlingen.  Na zijn overstap als speler naar Amstelpark behaalde Melvyn de 231e plek op de wereldranglijst en nummer vier op de Nederlandse ranglijst. Melvyn heeft in zijn loopbaan meerdere Future toernooien gewonnen en kwalificaties gespeeld bij drie Grand Slams. 

Frits ten Bruggencate 

Frits ten Bruggencate is een bekend gezicht bij Amstelpark. Frits is jarenlang hoofdtrainer geweest van jeugd t/m 18 jaar bij Amstelpark en was coach van het team dat het landkampioenschap in 1998. De afgelopen 15 jaar was Frits werkzaam als regiocoach bij de KNLTB. In het verleden heeft Frits met tennisprofs als Miriam Oremans, Peter Wessels, Martin Verkerk en Melvyn op der Heyde gewerkt. 

... Meer lezen