adres Koenenkade 8 - 1081 KH - Amsterdam
AMSTELPARK
WWW.AMSTELPARK.NL © 2014
telefoon 020 3010 700
RSS


Uitgegeven: maandag 27 juli 2015

Bespan je racket regelmatig

Speel je al een tijd met dezelfde bespanning? Vergeet niet om je bespanning op tijd te vervangen dit voorkomt namelijk blessures. Wanneer de snaar op is dan voel je meer trillingen omdat de snaar deze niet meer kan opvangen, je loopt dan een groter risico op een tennisarm. Vaak voel je wel als je snaar aan vervanging toe is: je moet harder slaan om de bal diep te krijgen en het lijkt alsof het steeds moeilijker wordt om de bal zuiver te raken. 

Aantal kilo’s 

Als je een racket opnieuw laat bespannen kun je het aantal kilo’s aangeven, de spanning van de snaar wordt namelijk bepaald in kilo’s. Wanneer de snaren met meer kilo’s worden bespannen des te strakker de snaren in het racket zitten. Met een strakkere bespanning heb je meer controle over de bal alleen heb je wel minder power. Wanneer je de snaren met minder kilo’s bespant ontstaat er het zogenaamde trampoline-effect, het is eenvoudig om harder te slaan maar met minder controle. 

Verschillende snaren

Er is ontzettend veel keuze in tennissnaren. Er zijn dikke, dunne, stugge en soepele snaren. Een dikkere snaar (> 1.33 mm) gaat langer mee maar geeft minder controle. Met dunnere snaren kun je makkelijker topspinballen slaan en heb je meer controle.  

... Meer lezen