adres Koenenkade 8 - 1081 KH - Amsterdam
AMSTELPARK
WWW.AMSTELPARK.NL © 2014
telefoon 020 3010 700
RSS


Uitgegeven: dinsdag 14 juli 2015

Tennissen op vakantie

Lekker tennissen op je vakantieadres? Bereid je goed voor als je met tropische temperaturen de baan op gaat. Bij extreem warm weer is het verstandig om  tussen 12:00 en 16:00 uur uit de zon te blijven.  

Draag kleding dat gemaakt is van een ademend materiaal en draag een witte pet om je hoofd en gezicht te beschermen. Ook is het verstandig om extra water mee te nemen om je hoofd en nek te koelen tijdens de pauzes. Omdat je met warm weer veel meer zweet dan normaal is het belangrijk om je vochtbalans op peil te houden. Drink voor je de baan op gaat al water en blijf tijdens het tennissen ook goed drinken. Ook na het tennissen is het goed om extra te drinken. Drink daarom anderhalf keer zo veel vocht als je tijdens het tennissen verloren hebt. Aan de kleur van je urine kun je zien of je genoeg hebt gedronken: donkergeel betekent doorgaans meer drinken! 

Omdat je tijdens het sporten ook zout verliest is het goed om extra zout aan je maaltijd toe te voegen. Drink tijdens het tennissen een isotone of hypotone sportdrank. Ook kun je soep (bouillon) of wat zoute crackers eten of een beetje extra zout over je eten strooien. 
... Meer lezen