adres Koenenkade 8 - 1081 KH - Amsterdam
AMSTELPARK
WWW.AMSTELPARK.NL © 2014
telefoon 020 3010 700
RSS


Uitgegeven: woensdag 6 mei 2015

Tenniskids bij Amstelpark Tennis Academy

Bij Amstelpark Tennis Academy krijgen kinderen t/m 12 jaar les volgens het tennisprogramma TennisKids. Met het door de KNLTB ontwikkelde Tenniskids leren kinderen op aangepast banen met lichtere ballen op een leuke manier tennissen. In de lessen wordt gebruik gemaakt van spelvormen en materialen die bij de leeftijd en de ontwikkeling van kinderen passen. In de lessen worden kinderen uitgedaagd om vaardigheden als rennen, springen, balanceren, gooien en vangen te ontwikkelen. 

Waar kinderen voorheen trainden op dezelfde manier als volwassenen, is Tenniskids speciaal ontwikkeld voor jonge tennissers. Het Tenniskids programma heeft drie verschillende fases: Rood, Oranje en Groen. Dankzij de aanpassingen is het voor kinderen al snel mogelijk om wedstrijdjes te spelen en de juiste techniek aan te leren. 

Fase Rood
Kinderen t/m 7 jaar maken in de fase Rood kennis met het tennisspel. Met leuke activiteiten en kleine wedstrijden ontwikkelen zij basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. De kinderen spelen met een foam bal en op een minibaan. Het racket is tussen de 43-56 cm.

input_frame_image

Fase Oranje
Kinderen van 8t/m 11 jaar leren in de Oranje fase nieuwe slagen en technieken. Zij spelen op een driekwartbaan met een zachtere bal dan een gewone tennisbal. Het racket is tussen de 56 - 63,5 cm.

input_frame_image

Fase Groen
In de laatste fase van Tenniskids (leeftijd 10-12 jaar) wordt er gespeeld op een hele tennisbaan. Het spelen van wedstrijden wordt steeds belangrijker in de trainingen en de technische en tactische vaardigheden worden verder ontwikkeld. Ook in deze fase wordt er nog gespeeld met een langzamere bal. Het racket dat in fase Groen wordt gebruikt is tussen de 63,5-68 cm.  

input_frame_image

Inschrijven
Inschrijven voor het Tenniskids programma van Amstelpark Tennis Academy kan hier. Ook is het mogelijk om getalenteerde kinderen in te schrijven voor het Tenniskids Pro Academy programma waar kinderen meerdere keren per week trainen. 


... Meer lezen